وَمَساغِ مَطْعَمى وَمَشْرَبى(10)

(و محل چشیدن خوراک و آشامیدنیها


دستگاه چشایی یک دستگاه حسی برای چشیدن و حس مزه می‌باشد. چشایی یکی از حواس پنجگانه است. چشایی درک مولکولهای خاصی در مواد است. در جانداران مولکول‌های خاصی به نام حساسیت وجود دارد مثلاً ترش بودن یک ماده یعنی وجود حالت اسیدی در آن. (ویکی‌پدیا)
نتیجه تصویری برای حس چشایی
مزه ها به وسیله جوانه های چشایی تشخیص داده می شوند این ساختارها در دهان و گلو قرار دارند و اکثر آن ها (حدود 10000 عدد) در سطح فوقانی زبان واقع شده اند. آن ها تنها می توانند 4 ‌مزه اصلی را تشخیص دهند.
شیرینی، ترشی، شوری و تلخی. هر مزه به وسیله جوانه های چشایی واقع در یک ناحیه خاص از زبان تشخیص داده می شود: تلخی در پشت، ترشی در کناره ها، شوری در جلو و شیرینی در نوک. حس بویایی ما به همراه این4 ‌مزه اصلی، ما را قادر به افتراق طیف وسیعی از مزه های جزئی تر می کند.
ادامه مطلب

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خدا را در زندگی رها نكن ، رها نمیشوی فروش اقساطی موبایل ،لپ تاپ،تبلت در استان قم مجله ماشين ها هنر آشپزی = عشق و علاقه Dana فروشگاه لوازم خانگی و آشپزخانه سیتی کالا kasla بلاغ نخ اکریلیک چیست؟